Lucka nr 15 och 16… och lite snack om hajrädsla!


Nu blir det en till liten dubbel-lucka i Emily’s julkalender!

Lucka nr 15 var en av de lättaste hittills, jag ska berätta om min favoritmaträtt. Sushi är det bästa jag vet och en “rätt” jag lätt skulle kunna äta flera gånger i veckan. Helt fulländad blir måltiden med en stor portion wakame(tång)-sallad och edamame-bönor med massor av flingsalt. Bönorna är sinnessjukt goda, jag och KL äter det ofta som snacks och jag rekommenderar verkligen er som inte provat att springa iväg till Ica och köpa en påse!

I dagens lucka nr 16 ska jag berätta om det bästa köpet i mitt liv. Det är inte heller ett svårt val, min första resa till Bali är nog det bästa köpet och den bästa resan jag gjort. Jag och min vän Malin var bortresta i 5 månader, jag pluggade turismutveckling på distans och hade det allmänt gött. Det var på denna resan jag började surfa, snorklade bland sköldpaddor och fick prova på hur det är att vara magsjuk till och från i närmare 4 månader! Stötte på en spindel inne på vår toa som var så stor att den inte fick plats under KL’s flipflop, hade en annan spindel i handväskan, fick en kackerlacka i huvudet när jag låg och sov, ramlade med moppe två gånger (inte jag som körde men ändå…), såg en muräna, skar upp handen på fenorna på surfbrädan och var med om massa annat som jag aldrig kommer att glömma. Alla resor, även de som kanske inte blir som det var tänkt är överlägset mina bästa köp i livet. Resor är det jag lägger mina surt förvärvade pengar på och så kommer det med största sannolikhet fortsätta vara även i framtiden.

Är ju snart dags, sitter på flyget om 12 timmar wihaaa, för fjärde resan till Teneriffa. Fick ett litet infall att googla “sharks Tenerife” tidigare idag. Det skulle jag inte gjort. Jag är extremt och ologiskt hajrädd, första gången vi var på Teneriffa hade vi sällskap i surfet av någon form av kreatur med en stor fena på ryggen och min hajrädsla har ju inte direkt blivit mindre sedan dess. Ännu bättre blev det när jag nu googlade och hittade flera nya artiklar om rapporter från folk som sett haj på Teneriffa nu höstas. Kul. Alla tips på hur man överlever en haj-attack mottages tacksamt! ;)

Surf på Teneriffa

Surf på Teneriffa

Lombok, Indonesien

Lombok, Indonesien… skrubbsår på knät från första vurpan på moppen.

 

KL och jag var på Lembongan och hade det magiskt!

KL och jag var på Lembongan och hade det magiskt!

Hej du lilla spindel...

Hej du lilla spindel…

Utomhusbadrum på Lembongan. Inga spindlar här konstigt nog...

Utomhusbadrum på Lembongan. Inga spindlar här konstigt nog…

Leave a Reply