Ibland är det nog sunt att bara ge upp…Sometimes it’s probably best to just surrender… 3


Kanske var det för att jag hade haft en himla inspirerande helg med en god vän men också att jag vid lördagens surfsession inte lyckades ta mer än en enda våg som gjorde att jag (äntligen) tog mitt förnuft till fånga. Jag har den senaste tiden haft en riktigt dålig relation med båda mina favoritsurfbrädor, ingenting har klaffat och jag har surfat sämre än på länge, det har inte funnits någon kärlek…alls! Måndag morgon sken solen och vårt hemma-bryt bjöd på midje- till axelhöga, cleana vågor, tanken på ännu ett surfsession som skulle lämna mig frustrerad och besviken var inte överdrivet lockande. Ibland måste man man nog bara gömma undan stoltheten och ge upp, vilket jag också gjorde och valde att låna min kära brors 7’2 mini-mal. En surfbräda som alltså är bra mycket större och väldigt annorlunda jämfört med de små, men tjocka brädor jag brukar använda hemma i Sverige (läs gärna inlägget om lämpliga nybörjarbrädor här). Om jag hade kul? Om jag plockade fler vågor än på länge? Oh ja! Mitt självförtroende sköt i höjden, jag frös ingenting under de 2 timmarna vi låg i vattnet och jag kände mig mer stoked än på länge när det var dags att bege sig hemåt. Ibland måste man nog bara se över vad man håller på med, bryta mönstret och prova något nytt. Det gäller nog allt i livet och inte bara val av surfbrädor…

Äntligen kom våren

Äntligen kom våren

Maybe it was because I had an awfully inspiring weekend with a good friend of mine and also that I didn’t take more than one wave at Saturday’s surf session that I (finally) came to my senses. Lately my relationship with my two favorite surfboards has been really bad, nothing has worked and my surfing has been worse than ever, no love in the air…at all! Monday morning the sun was shining and our home spot offered waist to shoulder high, clean waves, the thought of yet another surf session that would leave me frustrated and disappointed was not overly enticing. Sometimes you just have to hide away that pride and give up, which was exactly what I did when I chose to borrow my dear brother’s 7’2 mini-mal. A surfboard that is quite a bit larger and very different from the small, but fat surfboards I use to ride here at home in Sweden (you can read my post about suitable surfboards for beginners here). If I had any fun? If I got more waves than ever? Oh yes! My confidence soared, I didn’t freeze anything during the 2 hours we were in the water and I was more stoked than ever when it was time to go home. Sometimes you probably just have to take a look at what you’re doing, break the pattern and try something different and I think this comes to anything in live, not just the selection of surfboards…

Äntligen kom våren

Äntligen kom våren


Leave a Reply

3 thoughts on “Ibland är det nog sunt att bara ge upp…Sometimes it’s probably best to just surrender…

 • Reply
  freddyohyes

  Kämpade på några långa tuffa år med min 6 fot fish med den tjuriga inställningen, “långa brädor är bara för gubbar”. Gav sedan upp och köpte mig en NSP 7´10. Superlång (i mitt tycke), superdurable och superkul. Istället för att ligga och sura på insidan kunde jag nu ta hur många vågor som helst och surfdagarna gick från 5 per år till 20 st. Bästa köpet någonsin.

  • Reply
   surfsyster Post author

   Ja jag ska helt klart utöka mitt quiver med en längre bräda för alla de där dagarna när surfet inte är helt perfekt! :)