Akrobatiskt tidsfördrivAcrobatic pastime 4


Nu har äntligen snön kommit men inga backar här nere i söder är öppna ännu, det går inte att åka longboard ute och det har blåst åt helt fel håll så inget surf har det blivit heller. Surfarna på syd/östkusten verkar dock haft riktigt tur med surfet senaste veckan! Det kliar i kroppen av rastlöshet så jag stack iväg till gymmet en sväng i kväll och kompletterade styrketräningen med lite stretching och yoga. Försöker bland annat lära mig att stå på händer, vilket inte går så värst bra men fick tränat lite på underarms- och huvudstående i alla fall. Fotade lite med mobilkameran därför det är rätt dålig kvalitet på bilderna.

Börjar här innan jag sträcker ut benen.

Börjar här innan jag sträcker ut benen.

Min favoritövning för att sträcka ut ryggen

Min favoritövning för att sträcka ut ryggen

Börjar bli mer stabil i huvudståendet i alla fall.

Börjar bli mer stabil i huvudståendet i alla fall.

Experimenterar lite...

Experimenterar lite…

Första gången jag någorlunda lyckas med underarmsståendet! :D

Första gången jag någorlunda lyckas med underarmsståendet! :D

The snow has finally come but the ski slopes aren’t open yet, it’s impossible to take a ride on the longboard due to snow and the wind blows from the wrong direction so there hasn’t been any surf either. The surfers on the south/east coast seems to have had a bit more luck with the wind and the waves! My body itches from restlessness so I took a trip to the gym and worked out for a bit, did some stretching and yoga as well. Im currently trying do learn to do a handstand, which is not going very well, but i got time to practice a bit more on my formarm- and headstand. Took some pictures with the mobil camera, the quality isn’t the best.

I start here before I straighten out my legs.

I start here before I straighten out my legs

My favorite back-stretch

My favorite back-stretch

Starting to get a bit more stabil at the headstand.

Starting to get a bit more stable at the headstand

Some experimenting...

Some experimenting….

Första gången jag någorlunda lyckas med underarmsståendet! :D

First time I reasonably pull of forearmstand! :D


Leave a Reply

4 thoughts on “Akrobatiskt tidsfördrivAcrobatic pastime

 • Reply
  Catarina

  Hej vännen!

  Vill bara säga att jag älskar din blogg, och även om jag inte håller på med surfing, så gillar jag att läsa lite mellan raderna och känna den passionen som lyser igenom orden. Det är så skönt när man hittat något i livet som man känner är “det rätta” (behöver ju inte vara en person), som gör att man äntligen är i sitt rätta element. Testat på tusen saker liksom, men äntligen lyckats hålla fokus åt samma håll. Jag är en av dom som fortfarande letar, men kommit ett steg närmare det brinnande intresset. Poletten trillade faktiskt ner häromdagen, och du är lite del i det hela ;). Sedan jag såg din brygg-bild på instagram, så började jag öva lite hemma, plus att jag fick en extra kick att verkligen gå på alla yoga-lektioner (inte bara en i månaden liksom..). Sagt och gjort. Visade sig att det var en ny yogalärare denna gång, och eftersom jag var tidigt på plats så började vi prata. Det var faktiskt hennes första lektion som nybakad yogalärare, efter 4 veckors kurs i indien. Hon verkade vara runt vår ålder, och vi fick en sån himla god instant connection (visade sig även att hon sysslat med surfing förr, och då tänkte jag direkt på dig hehe). Sen på själva klassen så gjorde vi bland annat brygga, vilket jag hade en del problem med, så då stannade jag kvar efter lektionen så att hon kunde hjälpa mig med lite diverse teknik-knep. Det var bara så konstigt alltihopa, sammanträffande…. från din bild till inspiration, till denna nya lärare med dina övningar. Universum och dragningskraft typ ;). Jag blev helt såld minst sagt.
  Hursomhelst, nu går jag på mina klasser, varenda en… tränar lite hemma nästan varje dag, och har börjat fundera på att såsmåningom kanske gå dendär utbildningen i indien själv. Sått ett liiiitet frö liksom, om något som faktiskt kan bli det jag sökt efter. En större mening i detta surriga vardagsliv som man allt som oftast bara passerar likt en robot igenom. Det är så viktigt känner jag, och jag är så glad att jag påmindes när jag såg din bild och när jag läser här på bloggen, att man kan plocka fram dendär inspirationen och göra något riktigt dedikerat. Det ger så mycket. Så tack ska du ha, du kan vara stolt efter denna lilla historia tycker jag :)

  Skrattade förresten ganska gott när du skrev om dig och din bror väntandes på bussen i full surf-mundering ;). Kodak moment hehe… Så kul.

  • Reply
   surfsyster Post author

   Ååh tack för de fina orden! Tanken med bloggen är just att inspirera till att utmana sig själv och prova nya saker. Jag tar och skickar ett litet mail till dig också! :)